Új vezérigazgató a CIB Lízing élén

Új vezérigazgató a CIB Lízing élén

Április közepétől új vezérigazgató irányítja a CIB Lízinget. Fekete Csaba főként a banki keresztértékesítésen és a vendorfinanszírozáson keresztül erősítené tovább a cég pozícióit.

A pénzügyi szolgáltatói piacon szerezte majdnem 25 éves szakmai tapasztalatát Fekete Csaba. A közgazdasági és jogi végzettségű szakember az elmúlt nyolc évben a De Lage Landen, majd a PEAC Pénzügyi Lízing Zrt. ügyvezető igazgatójaként felelt a stratégiai és operatív irányításért. Az azelőtti hat évben hasonló pozíciót töltött be a Credigen Bank, valamint a K&H Lízing élén, ezt megelőzően pedig már dolgozott a CIB Lízingben: 1999 és 2003 között a flottafinanszírozás és az operatív lízing tevékenység kialakításáért, irányításáért és fejlesztéséért felelt, miután öt évig dolgozott ugyanitt gépjárműértékesítési területen. 

„Elsődleges vezetői célomnak tekintem, hogy a magyar lízingpiac egyik meghatározó vállalatának piaci pozíciói tovább erősödjenek” – nyilatkozta az új vezérigazgató, aki szerint erre elsősorban a banki keresztértékesítés, a vendorfinanszírozás, a lakossági autófinanszírozás, valamint a kkv- és nagyvállalati partneri kör további bővítése ad lehetőséget.

„Tavaly ősszel elkezdtük azt a folyamatot, amelynek során megerősítjük a CIB Csoport alapvetően vállalati DNS-ét. 2018 őszén a nagyvállalati, 2019 elején a kis- és középvállalati terület élére érkezett új vezető, Csaba pedig a struktúra harmadik pillérét, a lízinget erősíti tovább.” – fogalmazott Szabó Balázs, a CIB Bank vállalati üzletágának vezetője. Hozzátette: növekedésorientált stratégiájuknak megfelelően céljuk a lízing piacon meglévő részesedés emelése, a kihelyezések jelentős növelése mind a lakossági, mind a vállalati ügyfélkörben. Idén, részben az MNB NHP fix-nek köszönhetően, 20% feletti bővülésre számítanak az új lízingfinanszírozások terén.

Foró: Pexels

Biztosítók