Többmilliárdos fejlesztés indul a békásmegyeri HÉV-állomásnál

Többmilliárdos fejlesztés indul a békásmegyeri HÉV-állomásnál

Több mint háromszázhetven parkolóhelyet építenek Békásmegyeren a HÉV-állomás közelében - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. Felvonót is építenek a HÉV peronjához. Az EU hárommilliárd forinttal támogatja a beruházást.

A békásmegyeri fejlesztés részeként - amelyre a BKK pénteken írt ki közbeszerzési eljárást - a HÉV-megálló nyugati oldalán, az Ország út mentén felújítják és bővítik a meglévő P+R parkolót, ezzel összesen 173 parkolóhelyet kialakítva.

Az Ország út és a HÉV-vonal között 37 új parkolóhely épül, a HÉV-vonal keleti oldalán pedig új felszíni P+R parkolót alakítanak ki 166 hellyel.

Térfigyelő rendszert is létesítenek, és a szabad parkolóhelyeket jelző rendszert, valamint a közösségi közlekedési járatok érkezésének időpontjáról tájékoztató FUTÁR-kijelzőt helyeznek ki. Ezen kívül akadálymentes gyalogos-kerékpáros kapcsolatot létesítenek a HÉV-vonal két oldala, a lakótelep keleti és nyugati területei között, és felvonót építenek a HÉV peronjához.

A Juhász Gyula utcában autóbuszöblöt létesítenek, a folytatásában jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki, a HÉV-állomás két oldalán pedig hét-hét B+R kerékpártárolót helyeznek ki, 56-56 hellyel - ismertették a részleteket.

A sikeres közbeszerzési eljárás után a kivitelezés várhatóan tavasszal kezdődhet el, és 14 hónapig tart majd.

"A városi közlekedés eszközváltási pontokhoz kapcsolódó P+R parkolók építése Budapesten" elnevezésű projekt a fővárosi önkormányzat és a BKK közlekedésfejlesztési beruházása. A projekt megvalósítását az Európai Unió hárommilliárd forinttal támogatja - írta a közleményre hivatkozva az MTI.

Fotó: Pexels

Biztosítók