Tízmillióval támogatja az Allianz az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi munkáját

Tízmillióval támogatja az Allianz az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi munkáját

Az Allianz 10 millió forintos adománnyal segíti az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi munkáját. Az azonnali támogatásból az országban több mint huszonöt gyermekotthon, gyermekkórház, hátrányos helyzetű közösség részesül.

Az UNICEF, a világ egyik legnagyobb humanitárius szervezeteként globálisan küzd a koronavírus-járvány gyermekeket érintő hatásai ellen. E törekvés részeként az UNICEF Magyarország országosan nyújt létfontosságú segítséget és teszi könnyebbé a hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik helyzetét, akiket a vírus okozta válság az átlagosnál fájdalmasabban érint.

Az Allianz Hungária Zrt. az azonnali, 10 millió forintos adományával az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi segélyprogramját támogatja, annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány következtében még inkább kiszolgáltatott hátrányos helyzetű gyermekek és szülők minél előbb segítséget kapjanak. A szervezet segélyprogramja a gyerekek jogainak védelmére, a gondoskodás-ellátásra, és a gyermekjóléti intézmények alapvető szükségleteinek - tárgyi adományok és szolgáltatások révén történő - kielégítésére fókuszál.

Az Allianz adományából az UNICEF Magyarország tartós élelmiszereket, fertőtlenítő- és tisztítószereket és számítástechnikai eszközöket juttat el a gyermekintézményeknek, - a gyermekotthonoknak, anyaotthonoknak, gyermekkórházaknak, - különös hangsúlyt fektetve a hátrányos helyzetű településeken működő gyermekvédelmi szervezetek támogatására.

A válság a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára is különösen nehéz helyzetet teremtett, mivel a szigorú vírusvédelmi korlátozások miatt nem találkozhattak hozzátartozóikkal, és az intézmények technikai felszereltsége legtöbbször nem volt alkalmas távoktatásra, kapcsolattartásra. A gyermekvédelmi feladatok ellátása a gyermekvédelmi dolgozók kitartó és elkötelezett munkája nélkül megoldhatatlan, ezért az UNICEF Magyarország segélyprogramjában a dolgozók számára biztosított mentális szaktanácsadás, és a megfelelő munkakörülmények biztosítása ugyancsak szerepel.

„Az Allianz Hungária támogatása lehetővé teszi, hogy segélyprogramunkat stabilan, megbízhatóan működtessük, valamint a kedvezményezettek körét további intézményekkel bővítsük: gyermekotthonokkal, nevelőszülői hálózatokkal, a konvergenciarégiók hátrányos helyzetű településein működő civil szervezetekkel és kórházakkal. A bevont gyermekintézményekben, közösségekben gondot okoz a létbizonytalanságba sodródott családok számára az étkezés megoldása, és emellett továbbra is szükség van védőfelszerelésekre, maszkokra és fertőtlenítő szerekre is. Tisztítószerekre, higiéniai termékekre szintén folyamatos igény van valamennyi intézményben. Az egyik legnagyobb kihívást a logisztika szervezése és a humánerőforrás biztosítása jelenti számunkra, amit a támogatás segítségével gördülékenyen tudunk megvalósítani.“ – üdvözölte az Allianz Hungária támogatásátMészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

„Az Allianz Hungária, mint biztosító számára fontos a jövő, melynek alapját a következő nemzedék, a gyermekek teljesértékű élete biztosítja. Elkötelezett, felelős vállalatként állunk az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi segélyprogramja mellé, hiszen munkájukon keresztül mi is tevékenyen vehetünk részt ebben a nemes küldetésben. – mondta Dorn Gabriella az Allianz Hungária Zrt. marketing és kommunikációs vezetője az adományozás kapcsán.

Biztosítók