Melyik időszámítást vezetik be Magyarországon?

Melyik időszámítást vezetik be Magyarországon?

A magyar kormány egyelőre nem foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy az óraátállítás eltörlését követően melyik időszámítást választja - számolt be az Euronews.

A portál levélben feltett kérdéseire a Miniszterelnökségi Sajtóiroda a következő választ küldte: "A kormány egyelőre nem foglalkozott a kérdéssel. A magyar emberek véleményét figyelembe véve, a későbbiekben kíván dönteni az ügyben."

Az Európai Parlament keddi plenáris ülésén nagy többséggel döntött az óraátállítás eltörléséről; a tagállamok kormányainak legkésőbb 2021-ig kell döntenie, hogy a jövőben a nyári vagy téli időszámítást használja-e. Az óraátállítás felülvizsgálatát Finnország kezdeményezte, miután több tízezren kérték arra a kormányt, hogy maradjon mindig a nyári időszámítás érvényben, több EU-n kívüli ország - köztük Oroszország, Izland és Fehéroroszország - már tavaly sem állította vissza az órát októberben. Az Európai Bizottság korábbi állásfoglalása szerint a nyári időszámítást választaná.

A Portfolio saját szavazásán szerda délután óta leadott mintegy 20 ezer szavazat több mint kétharmada, 70 százaléka szerint Magyarország számára a nyári időszámítás lenne a kedvezőbb választás.

Fotó: Pexels

Biztosítók