Kiugró idén a kereslet a motorok iránt.

Kiugró idén a kereslet a motorok iránt.

Továbbra is nagy a kereslet az új autók iránt: az év első öt hónapjában közel 61 ezer személyautót adtak el a kereskedők, ez közel 8 százalékos pluszt jelent. Az idén a motorok és a kishaszongépjárművek piacán látható kiugró kereslet - írja a Lízingszövetség.

60 962 darab új autó került az utakra január és május vége között, bár ez elmarad a korábbi időszakban látott két számjegyű többlettől, de így is közel 8 százalékos pluszt jelent. Még jobban szerepeltek a kisteherautók, amelyek eladása 26 százalékkal 10 ezer fölé ugrott. Buszokból és nagyteherautókból viszont 6-6 százalékkal kevesebb fogyott, mint tavaly ugyanekkor, előbbiekből 310, utóbbiakból 2688 darabot adtak el. A növekedés mértékét tekintve a motorkerékpárok az idei év nyertesei: az 1986 darabos eladás ugyanis 44 százalékos bővülésnek felel meg. Ebben minden bizonnyal a regisztrációs adó ezévi csökkentése is szerepet játszik.  

A járműpiacon a lízingkonstrukciók megkerülhetetlenek. A Magyarországon eladott személyautókból 10-ből 4 lízing segítségével kerül az új tulajdonoshoz. A kis- és nagyteherautó-eladásoknál pedig szintén kiemelkedően magas a lízingfinanszírozás aránya.

Fotó: Pixabay

Biztosítók