Kiemelt szakértő kapacitással dolgozza fel a viharkárokat az Aegon

Kiemelt szakértő kapacitással dolgozza fel a viharkárokat az Aegon

Kiemelt kárszakértői kapacitással és az online kárbejelentésen dolgozók számának növelésével biztosítja a hétvégi viharkárok mielőbbi kifizetését az Aegon biztosító. Magyarország piacvezető lakásbiztosítójához hétfő délutánig mintegy 2000 kárbejelentés érkezett, a biztosító adatai szerint ez akár meg is duplázódhat a következő napokban. A kárérték elérheti a félmilliárd forintot.

Felhőszakadás, vihar és beázás – az eddig bejelentett károk több, mint háromnegyedét ezek a kártípusok adják az Aegon biztosító adatai szerint a vasárnapi, rendkívül szélsőséges időjárást követően. Az eddig bejelentett károk összege már elérte a 410 millió forintot. A hétvégi, de leginkább a vasárnapi viharok Budapestet és Pest megyét sújtották kiemelkedő mértékben, ugyanakkor minden megyéből érkeztek bejelentések. Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is jelentős károkat okozott az időjárás.

Budapesten és Pest megyében a bejelentések száma olyan magas, hogy az Aegon biztosító a bejelentéseken dolgozó szakértők számát a vidéken dolgozó szakértők kirendelésével kellett, hogy növelje a kárszakértő kapacitást annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megtörténhessen a károk szemléje és a rendezése. A biztosító kárszakértői teljes kapacitással dolgoznak és megnövelték a telefonos, videós kárfeldolgozáson dolgozók számát is.  A hétfő esti adatok szerint mintegy 1500 kár vár szemlére, de az Aegon várakozásai szerint még legalább ugyanennyi bejelentés kapcsán kell a későbbiekben intézkedni.

A hétvégi károk háromnegyede vasárnap történt, rendkívül sok beázásról érkezik bejelentés és a károk összege is lényegesen magasabb, mint a megszokott. Míg a nyár eleji viharos időszakban egy-egy hevesebb időjárási jelenség után 50-80 ezer forint a megszokott átlagos kárérték, a múlt hétvégi vihar után ez megközelíti a kettőszázezer forintot.

A kárügyek gyors kifizetése érdekében a biztosító minden szükséges technikai és emberi erőforrást biztosít. Az Aegon biztosító felhívja a figyelmet arra is, hogy személyes ügyintézés nélkül, számos elektronikus csatornán is működik a kárügyintézés és akár a szemle is. Amennyiben a biztosító szakemberei a szemlét szükségesnek látják, azt videotelefonon, viberen és a biztosító online ügyfélszolgálatán keresztül is megoldható a szemle. A viharkárokat célszerű azonnal bejelenteni, hogy a biztosító a lehető leggyorsabban meg tudja téríteni az időjárás okozta kárt.

Bár a vasárnapihoz hasonló időjárás rendre nagy károkat okoz, az Aegon ezúttal is felhívja a figyelmet a kármegelőzés fontosságára. A nyár eleji viharos időszakban kiemelten érdemes figyelni az időjárás-előrejelzéseket és fokozott óvatossággal érdemes eljárni:

  • gyalogos közlekedés során számítsanak a tetőkről esetleg lehulló tárgyakra
  • ne hagyják nyitva otthonaik ablakait
  • a háziállatoknak biztosítsanak védett helyet
  • járműveikkel ne parkoljanak fák közelében és ne is ott keressenek menedéket

Biztosítók