K&H: Ennyit költenek a bankkártyások

K&H: Ennyit költenek a bankkártyások

A betéti kártyások havonta átlagosan 32 ezer forintot, a hitelkártyások pedig 52 ezer forintot költenek – közölte a K&H Bank.

Szignifikánsan bővült a hazai fizetési kártyás vásárlási forgalom az elmúlt években, a tranzakciók száma és értéke hitelkártya esetében 28 százalékkal, betéti kártyák esetében 32 százalékkal haladta meg az előző évi forgalmi adatokat. Több tízezer forintot költenek havi átlagban a K&H bankkártyát használó ügyfelek – közölte a bank.

A betéti kártyások tavaly havi átlagban 32 ezer forintért vásároltak, a hitelkártyásoknál pedig 52 ezer forintos költést is elérte a vásárlások összege. A K&H összesítése szerint a kártyák 88 százaléka, azaz 10-ből 9 betéti kártya, a hitelkártyák aránya pedig 12 százalék. A bankkártyák számának átlagos növekedése 4% az előző évhez képest.

A K&H adatai szerint az érintett bankkártyák 46 százalékával már vásároltak az interneten keresztül. A fővárost is magában foglaló közép-magyarországi régióban a legnagyobb az „online kártyahasználók” aránya. Ezzel összhangban van, hogy az ebben a régióban élők esetében a legalacsonyabb a készpénzfelvételek aránya. A bankkártyákkal való vásárlások 70 százaléka 2018-ban érintéses tranzakció volt.

A vásárlások közel fele élelmiszer és nagyobb áruházakban történik, de 10% körüli a költések aránya a szórakozással kapcsolatos, valamint az üzemanyag beszerzéssel kapcsolatos tranzakciókat illetően.

Fotó: Pixabay

Biztosítók