Harmincmillió forinttal támogat két budapesti kórházat az Aegon

Harmincmillió forinttal támogat két budapesti kórházat az Aegon

Harmincmillió forintos azonnali támogatást nyújt a magyar egészségügy járvány elleni védekezésének támogatására az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. A biztosítótársaság az elmaradt rendezvényeire elkülönített forrásokat kiegészítve hozta meg támogatási döntését, a felelős magatartás jegyében.

15-15 millió forintos adományt biztosít az Aegon az Uzsoki Utcai Kórház, valamint a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztály kijelölt alapítványainak, ezzel is hozzájárulva a koronavírus-járvány elleni védekezéséhez. Az összesen harminc millió forintos pénztámogatással az egészségügyi intézmények szabadon gazdálkodhatnak. 

Az adomány apropója, hogy idén tizenötödik alkalommal osztották ki az Aegon Irodalmi Díjat, amelyet Nádasdy Ádámnak ítéltek oda a Jól láthatóan lógok itt című verseskötetéért. A díjhoz hagyományosan kötődő díjátadó, illetve más rendezvények idén a koronavírus-járvány miatt elmaradnak. A biztosítótársaság az ezekre fordítandó összeget egészítette ki és adományozza az egészségügynek.

„Felelős gazdasági szereplőként magától értetődő volt, hogy így döntünk. Az Aegon Biztosító 175 éve ügyfelei pénzügyi biztonságáért dolgozik. Ezalatt az idő alatt a világ járványokkal, háborúkkal és gazdasági válságokkal is megküzdött már. Tudjuk, hogy ezekben az időkben milyen felelősség hárul ránk. A koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben az egészségügy fokozott figyelmet, az ágazatban dolgozók pedig kiemelt megbecsülést érdemelnek” – mondta a támogatás kapcsán Zatykó Péter, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Bár a járvány elleni védekezést eddig szinte példátlan gazdasági és társadalmi összefogás övezi, az Aegon Biztosító meggyőződése, hogy adománya ezzel együtt is fontos segítség, hiszen mindig vannak hirtelen felmerülő költségek, sürgősen beszerzendő eszközök, vagy éppen egy kórházi kollektívának is lehetnek olyan szükségletei, amelynek megteremtéséhez jól jön az azonnal felhasználható pénz.

A felajánlásból az Uzsoki Utcai Kórház magas tudásszintű, laptop méretű ultrahang készüléket vásárol, amely nagyban segíti a COVID-19 vírusfertőzéses betegek ágy melletti radiológiai diagnosztikáját.

Biztosítók