Globális Portfóliók: új alapok egyedülálló befektetési politikával, kizárólag SIGNAL ügyfelek számára

Globális Portfóliók: új alapok egyedülálló befektetési politikával, kizárólag SIGNAL ügyfelek számára

A SIGNAL IDUNA Biztosító új Globális Portfólióival a hazai biztosítási piacon eddig egyedülálló befektetési politikát valósított meg, ugyanis az egész világ befektetési piacát elérhetővé tette ügyfelei számára. A társaság ezzel szeretné megkönnyíteni ügyfelei számára az alapvetően nehéz befektetési döntések meghozatalát, ami a mostani környezetben még nagyobb hangsúlyt kap.

A unit linked biztosítási piac egyik meghatározó szereplőjeként gyors és hatékony megoldást igyekszik adni a befektetési piac legújabb kihívásaira és emellett megkönnyíteni ügyfelei számára az alapvetően nehéz befektetési döntések meghozatalát, ami a mostani környezetben még nagyobb hangsúlyt kap - olvasható a társaság közleményében.

Annak érdekében, hogy az ügyfelek megtakarítása továbbra is biztonságban legyen, ugyanakkor minél magasabb értéknövekedést nyújtson, olyan alapot alakítottak ki, amely egyszerre mindenhol és szinte minden iparágba befektet. Nem fejlett vagy fejlődő piacokra fókuszál, nem koncentrálja a befektetéseket egyes meghatározott régiókra. Ezzel az alappal az ügyfelek egyszerre minden értékes piacot elérhetnek és egyetlen befektetéssel több ezer meghatározó vállalat profitjából részesülhetnek.

A fenti elvek mentén hozták létre a Globális Portfóliókat, szem előtt tartva – különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben - a mindenkor legfontosabb szempontokat, azaz vonzó hozamszint mellett lehetőség szerint minimalizálják a kockázatokat a befektetők számára.

Az új Globális Portfólióik két alapból állnak: az egyik az SI Amundi Globális Alapok Alapja, amely a nemzetközi részvényeket, állampapírokat és vállalati kötvényeket, a másik az SI Amundi Kötvény Alap, amely hazai kötvényeket tartalmaz. Az alapok kezelését az Amundi Asset Management végzi.

A globális lefedettségnek köszönhetően az új Portfóliók a lehető legmagasabb szintű diverzifikációt nyújtják az ügyfelek számára.

A Globális Portfóliók 3 kockázati szint közötti választási lehetőséget kínálnak: a GLOBÁLIS LENDÜLETES portfólió részvénytúlsúlyos, a GLOBÁLIS MÉRSÉKELT portfólió kötvény-részvény szempontból kiegyensúlyozott, míg a GLOBÁLIS ÓVATOS portfólió magas kötvény arány mellett alacsonyabb kockázati besorolású. A GLOBÁLIS ÓVATOS portfólió ajánlott futamideje 3 év, a GLOBÁLIS LENDÜLETES portfólióé 4 év.

„A Globális Portfóliók kizárólag a SIGNAL IDUNA ügyfelei számára érhetők el, és nemcsak az új szerződésekhez, hanem a korábban megkötött biztosításainkhoz is igényelhetők. Az új kötésű biztosításoknál az ügyfeleink által méltán kedvelt, korábbi alapjaink is megmaradtak, ezek mellé csatlakoztak be a Globális Portfóliók. A termék-innovációt alaposan átgondolt tervezés és bevezetés előzte meg. A néhány nap alatt beérkezett igények alapján elmondható, hogy mind a piaci kereslet felmérése, mind az időzítés kiválóan sikerült.” – nyilatkozta Csata Dénes elnök-vezérigazgató.

Biztosítók