Árvízvédelem: megállapodást kötött a Swiss Re és az Airbus

Árvízvédelem: megállapodást kötött a Swiss Re és az Airbus

Közös árvízvédelmi modellezési szolgáltatás nyújtásáról kötött megállapodást a Swiss Re Corporate Solutions és az Airbus Aerial.

A világ egyik legnagyobb viszontbiztosító csoportjának közepes és nagyvállalatokkal foglalkozó leányvállalata az Airbus Aerial-lal karöltve igyekszik segíteni a vállalatoknak az árvízkockázatok hatékony azonosításában és az árvízkárok nagyságának pontosabb előrejelzésében. 

Az együttműködés részeként a Swiss Re Corporate Solutions árvízértékelő eszköze, a FLOAT az Airbus Aerial drónjai által készített képeket és adatokat fogja használni. Az eszköz hatékonyan segíti a cégeket a gyárak és egyéb létesítmények árvízkockázatainak felmérésében. A drónok segítségével pontos helyspecifikus adatok gyűjthetők a létesítmények környezetében mérhető vízállásokról, amely adatokból a szoftver valósághű képi vizualizációt, valamint egy pontos interaktív szimulációt a lehetséges sebezhető pontokról. 

Az Airbus Aerial légiszolgáltató vállalat az Airbus legjobb szoftver- és repülőgép-technológiáit használja fel a drónok, műholdak, nagy magasságban közlekedő repülőgépek és egyéb forrásokból származó adatok megszerzéséhez és megosztásához egy felhő alapú csomagban.

Fotó: Pexels

Biztosítók