A jövő autóját fejleszti Kínában a Daimler

A jövő autóját fejleszti Kínában a Daimler

Szándéknyilatkozatot írt alá a Daimler és a Baidu arról, hogy közös projektek keretében együtt dolgoznak majd az önvezető autók fejlesztésén és az autók közötti intelligens hálózatok létrehozásán.

A Daimler számára azért előnyös az együttműködés, mert a Baidu már évek óta olyan operációs rendszeren dolgozik, amely mesterséges intelligencia támogatásával működik, és önvezető autókba építhető be. Első körben a Baidu már meglévő rendszereit egyesítenék a Mercedes-Benz MBUX-infotainment rendszerével, amely elsőként az A-osztályban jelenik majd meg.

A két vállalat sok olyan szolgáltatást fejleszt majd közösen, amely a kínai vásárlók igényeire lesz szabva.

A Baidu és a Mercedes együttműködése egyébként nem új, a két cég már 2013 óta dolgozik közös projekteken, elsősorban a Mercedesekben használt navigáció fejlesztésében segített a Baidu, 2014-ben a Mercedes volt az első prémium autógyártó, amelyik a Baidu panorámatérkép funkcióját használta, 2016-ban pedig a Mercedes bevezette Kínában a Baidu CarLife szolgáltatást, ami az autó és az okostelefon közötti kapcsolatot tette lehetővé.

Az önvezető autózás területén az a cél, hogy erősítsék az együttműködést a Baidu Apollo nevű platformján, amelyhez világszerte már közel 100 vállalat csatlakozott, olyan nagy autóipari cégek is, mint a Bosch, a Continental vagy a ZF. 

Foto:pixabay.com

Biztosítók