5 millió svájci frankot adományoz a Swiss Re a koronavírus járvány leküzdésére

5 millió svájci frankot adományoz a Swiss Re a koronavírus járvány leküzdésére

A világ egyik legnagyobb viszontbiztosítója, Swiss Re Group bejelentette, hogy 5 millió svájci frankot adományoz a COVID-19 okozta világjárvány által érintett emberek és közösségek támogatására világszerte. Alapítványi szervezetén, a Swiss Re Foundation-ön keresztül a pénzt válságkezelő szervezetek kapják meg, főként a fejlődő országokban.

1 millió svájci frankot kap Vöröskereszt nemzetközi bizottsága, amely humanitárius segítséget nyújt a világ legsebezhetőbb régióiban. További 1 millió svájci frankot biztosít Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet számára, a fennmaradó 3 millió svájci frank összeget pedig az alapítvány partnerei kaphatják meg, melyek pandémiával kapcsolatos segélyakciókat szereznek.

A Swiss Re Csoport vezérigazgatója, Christian Mumenthaler a bejelentés kapcsán elmondta: „A COVID-19 gyors terjedése mindannyiunkat érinti, és megmutatja, hogy társadalmilag mennyire kiszolgáltatottak vagyunk. Mivel az egészségügyi rendszerek komoly küzdelmet folytatnak, támogatásunk célja, hogy a frontvonalban harcolókat segítse. Mivel a Swiss Re Alapítvány szoros kapcsolatot ápol globális és helyi szinten működő segélyszervezetekkel, bízunk benne, hogy a támogatási összegek gyors segítséget tudnak nyújtani ott, ahol arra a leginkább szükség van.”

A Swiss Re emellett arra is felkérte alkalmazottait, hogy az Alapítványon keresztül támogassák az Orvosok Határok Nélkül szervezetet, amit a Csoport is kiegészít.

Biztosítók