Szeptemberig lezárják az M0-s szigetszentmiklósi csomópontját

Szeptemberig lezárják az M0-s szigetszentmiklósi csomópontját

Az M0 autóút felújítása miatt kedden lezárják a szigetszentmiklósi csomópont északi le- és felhajtóját - közölte csütörtökön a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel.

A lezárás oka, hogy a csomópont környezetében is megkezdik az M1 autópálya felé vezető oldal betonburkolatának kialakítását.

A munkálatok miatt azon az oldalon várhatóan szeptemberig megszűnik az M1 autópálya felé vezető irányt érintő fel- és lehajtás. Ez idő alatt Szigetszentmiklós és az M0-s autóút is a halásztelki csomóponton keresztül érhető el. A korlátozás az M5-ös autópálya irányába történő fel-, és lehajtást nem érinti - olvasható a közleményben.

A munkálatok során az aszfaltburkolatot betonra cserélik az M1-es autópálya felé vezető oldalon, ennek megvalósításához a lezárt pálya területén megkezdik a burkolat és a pályaszerkezet bontását. Ezután az új pályaszerkezetre kerül a 26 centiméter vastag betonréteg, amely néhány hetes szilárdulás után éri el a teljes terhelhetőségét - abban az időszakban nem folyik majd látható munkavégzés az érintett területeken - írta az MTI.

Fotó: Pexels

Biztosítók