Százmilliós számlát hozoztt össze a vihar eddig a K&H-nak

Százmilliós számlát hozoztt össze a vihar eddig a K&H-nak

A májusi és júniusi viharokhoz köthetően eddig közel 2900 bejelentés érkezett a K&H Biztosítóhoz, a károk becsült értéke pedig meghaladta a 119 millió forintot. Csak június 28-án, pénteken több mint 500 kárbejelentés érkezett a csütörtöki szélsőséges időjárás miatt, ezeket elsősorban az orkán erejű szél okozta. A K&H még legalább ennyi bejelentést vár a hét elejéig.

Országszerte jelentős károkat okozott a viharos időjárás. A K&H Biztosító összegzése szerint májusban és júniusban a viharok miatt a lakás- és vagyonbiztosításokhoz köthetően összesen közel 2900 bejelentés érkezett a társasághoz. A károk becsült értéke meghaladta a 119 millió forintot, míg az egy káreseményre jutó átlagos kár értéke 49 ezer forintra rúgott. A legtöbb gondot a villámcsapások okozták, míg a június 28-án beérkezett mintegy 500 kár elsősorban az orkán erejű szél számlájára írható. A társaság még legalább ugyanennyi kárbejelentéssel számol a hét elején. 

A K&H Biztosító adatai szerint idén – a júniusig feldolgozott adatok alapján – összesen 3379 viharral kapcsolatos kárbejelentés érkezett, a tényleges károk értéke átlagosan 48 ezer forint volt. 

A K&H szakértői szerint érdemes elővigyázatosnak lenni: ellenőrizni a tetőt, a vízelvezetőket, nyílászárókat még a viharszezon előtt. Ha pedig mégis bekövetkezik a baj, akkor kulcsfontosságú a megfelelő dokumentálás.

Fotó: Pixabay

Biztosítók