Növekvő kínai finanszírozás a magyar energetikában

Növekvő kínai finanszírozás a magyar energetikában

Százmillió euróval növelte a Bank of China az MVM Zrt.-vel kötött hitelkeretet. A 350 millió euróra emelt hitelösszeg 2026-ig támogatja az MVM Csoport finanszírozását, egyben hozzájárul a társaságcsoport stratégiai céljainak megvalósításához.

Új fázisba lép az MVM Zrt. és a Bank of China stratégiai együttműködése. A két fél között 2015-ben megkötött, 250 millió euró keretösszegű hitelszerződés módosításával az MVM Csoport számára rendelkezésre álló hitelkeret 350 millió euróra emelkedett. A keretösszeg forintban, dollárban és euróban is lehívható, 5 éves futamidejű, amely további akár két évvel is meghosszabbítható, így 2026 őszéig támogatja az MVM Csoport napi és hosszú távú pénzügyi működésének feltételeit.
 

A Bank of China által nyújtott rugalmas hitelkeret kiváló alapot ad társaságcsoportunk stratégiai törekvéseinek megvalósításához, hogy az MVM Csoport 2025-re karbonsemleges megoldásokra építő energia- és infrastruktúra-szolgáltatóvá váljon, és ügyfeleit a XXI. század követelményeinek megfelelően, integrált megoldásokkal tudja kiszolgálni.

- mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A hitelszerződés megemelt keretösszege és futamideje nem csupán a stratégia kapcsolatot, valamint az MVM Csoport jövőbeli működésébe vetett bizalmat támasztja alá, de kifejezi a Bank of China elkötelezettségét a magyar energetika, illetve a magyar gazdaság felé is.- tette hozzá XU Haifeng, a Bank of China magyarországi vezérigazgatója.
A Bank of China 2013 óta az MVM Csoport stratégiai partnere, a hosszú lejáratú finanszírozás biztosításán túl tranzakciós- és befektetési banki szolgáltatásokat is nyújt az energetikai holdingnak.

Fotó: Pexels

Biztosítók