Nagyobb lesz a CIG Pannónia vesztesége az olasz szerencsejáték-biztosításon, mint eddig gondolták

Nagyobb lesz a CIG Pannónia vesztesége az olasz szerencsejáték-biztosításon, mint eddig gondolták

Ma adta ki a CIG Pannónia Életbiztosító azt a közleményét, amely szerint a társaság még nagyobb veszteséget kényszerül elkönyvelni az olasz tevékenységen, mint amivel eddig kalkuláltak.

A közlemény úgy fogalmaz, hogy

az olasz határon átnyúló tevékenyégéből adódóan a 2019. második negyedéves tőzsdei jelentésében közzétett veszteségéhez képest további 670 millió forint vesztesége várható.

A CIG Pannónia második negyedéves gyorsjelentéséből kiderült, hogy a CIG EMABIT jelentős kárkifizetési kötelezettségbe futott bele a második negyedévben. A veszteség oka elsősorban az, hogy az olaszországi határon átnyúló kezesi biztosítási tevékenység esetében lehívási kérelem érkezett a vagyonbiztosítói érdekeltséghez, a CIG EMABIT-hoz a kedvezményezett olasz Vám és Monopólium Ügynökség (ADM) részéről. A szerződéses kötelezvények összértéke 12,8 millió euró, a károk rendezése várhatóan több hónapot, akár éveket is igénybe vehet. A szakértők legjobb becslése szerint 1,229 milliárd forint lehet a károk várható értéke. Ebből 537 millió forint regresszekből, viszontbiztosításból és jutalékvisszaírásokból megtérülhet, így a második negyedévre 692 millió forintos negatív eredménytételt számolt el erre a csoport. A magas kockázat miatt az olasz határon átnyúló gaming kezesi biztosítási tevékenységet fel is függesztette a biztosító.cig pannónia

Fotó: Pexels

Biztosítók