Megnégyszerezi részesedését a Generali a szlovén piacon

Megnégyszerezi részesedését a Generali a szlovén piacon

Befejeződött az Adriatic Slovenica felvásárlási folyamata, melynek köszönhetően a Generali megnégyszerezi piaci részesedését Szlovéniában – jelentette be az olasz biztosítótársaság.

Az akvizícióval a szlovén biztosítási piac bruttó díjbevételének mintegy 18%-ára tesz szert a vállalat. A tranzakció magában foglalja a KD Funds alapkezelőt is, mindkét cég esetében a KD pénzügyi csoport szlovén egysége az eladó. 

A Generali megkapta az összes szükséges jóváhagyást a szabályozó szervektől és a versenyhatóságtól, beleértve az Európia Bizottságot, a szlovén hatóságokat és az olasz biztosításfelügyeleti hivatalt (IVASS). 

A felvásárlásról a megállapodást még 2018 májusában írta alá a két fél, a folyamat lezárását az Adriatic Slovenica és leányvállalatainak integrációja követi majd a Generali kelet-közép-európai működési struktúrájába. 

Az Adriatic Slovenica biztosítási portfoliója teljeskörű, élet-, nem-élet-, egészségbiztosítási és nyugdíjtermékek teljes skáláját kínálja. Több mint 1,7 millió szerződéssel rendelkezik, és 500 ezer ügyfelet szolgál ki. 

A KD Funds alapkezelő több mint 750 millió eurónyi vagyont kezel, így harmadik helyen áll Szlovéniában, 20%-os piaci részesedéssel, de leányvállalatai révén jelen van Horvátországban és Macedóniában is.

Fotó: Pexels

Biztosítók