Magyar Biztosításért Díj 2020

Magyar Biztosításért Díj 2020

Az idei évben is átadásra került a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által alapított szakmai díj, amely idei évtől a Magyar Biztosításért Díj néven kerül átadásra.

A MABISZ 2013 óta szakmai díjjal ismeri el azon kollégák aktivitását, akik az adott évben a tagozati üléseken és az évközi feladatok végrehajtása során tevékenyen hozzájárultak a közös célok megvalósításához. Az elmúlt években a díjazottak a MABISZ éves nemzetközi konferenciáján, széles szakmai plénum előtt vehették át az elismerő okleveleket. 2020-ban a konferencia ugyan a koronavírus járvány miatt elmaradt, de a szövetség elnöksége nem akarta megszakítani a hagyományt. Annál is inkább, hiszen a szövetségi és a tagozati munka új keretek között, az online térben ebben az évben is változatlan aktivitással folytatódott. 

Alkalmazkodva a lehetőségekhez, a 2020-as díjazottakat is egy online szövetségi ünnepség keretében méltattuk, annak reményében, hogy 2021-ben az élet visszatér a rendes kerékvágásába és a MABISZ-konferencia ismét lehetőséget kínál a nagyobb nyilvánosság előtti elismerésre is. A díjat az elnökség a Magyar Biztosításért névre keresztelte át és 2020-ban másodszor, életműdíjat is kiadott. Az idei díjazottak:

Mezei Csaba (Uniqa) – Vagyontagozat elnöke hosszú évek óta. A vagyon területen rengeteget segít nekem a szakmai feladatok ellátásában. Részt vesz a Felelősségbiztosítási Bizottság, az Ipari Bizottság munkájában is. Minden ülésen mindig jelen van és nagyon hasznos szakmai hozzászólásokkal segíti a bizottsági munkát. A Vagyontagozatban szakmailag és vezetőként is elismert. Sokszor segíti a MABISZ kommunikációs munkáját is szakmai kérdések megválaszolásában. Munkahelyi sokirányú elfoglaltsága mellett a MABISZ  kéréseinek, közös munkában való részvételre még sosem mondott nemet, pl. Biztosítsd be magad verseny zsűrijében való részvétel. Tájékoztató anyagok összeállításában, kiselőadások megtartásában aktív részvevő. Sok ötletét, javaslatát valósítottuk meg a Vagyontagozat munkájában (pl. külső helyszíneken szakmai napok tartása, Közbeszerzési Konferencia, stb.)

Rádóczi László (Generali) – Ipari-Technikai Biztosítási Bizottság elnökhelyettese jelenleg, korábban hosszú évekig elnökként vezette a Bizottságot, még korábban ugyancsak évekig elnökhelyettese volt. A Bizottság által készített szakmai tájékoztató anyagok elkészítésében aktívan részt vett, ötleteivel, javaslataival nagymértékben hozzájárult ezek összeállításához. Kiemelkedő volt a munkája a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel való kapcsolat kialakításában, működtetésében, számos szakmai anyag elkészítésében, különös tekintettel a villamos eredetű tűzkárok, valamint a villám és túlfeszültség-károk megelőzése és csökkentése tárgyában.

Az ülések aktív résztvevője, gyakran bekapcsolódik a Vagyontagozat munkájába is. Számos kiselőadást vállal, melyhez készített prezentációi nagy elismerést váltottak ki a kollégákból.

Munkája, javaslatai az elmúlt években jelentősen hozzájárultak az Ipari-Technikai  Biztosítási Bizottság sikeres, eredményes működéséhez.

Dr. Szentpáli Szilárd (Generali/Genertel) – A társaság jogtanácsosa kiemelkedő szakmai munkát végez a Gépjármű-biztosítási Tagozat tevékenységében. Mind a tagozati üléseken, mind írásbeli megkeresés alapján alapos biztosításszakmai, biztosításjogi választ kapunk tőle. A Vagyonbiztosítási Tagozattal közösen kidolgozandó biztosításjogi kérdésben a biztosítók álláspontját meggyőzően képviseli a Bankszövetséggel folytatott egyeztetéseken. A Gépjármű Tagozat jogi munkacsoportjában több kérdésben is vállalta a téma feldolgozását, amikor indokolt a jogszabály-módosítás, a normaszöveg javaslatot kiválóan fogalmazza meg. A KGFB-hez kapcsolódó számos jelentős tárgyaláson határozott szakmai állásponttal vesz részt a Pénzügyminisztérium, az MNB, a Belügyminisztérium részvételével tartott tárgyalásokon. Munkájának hatékonysága megkérdőjelezhetetlen a MABISZ számára.

Életműdíj

Juhos András

Az indulás óta részt vesz a MABISZ Életbiztosítási tagozat munkájában, hozzájárulása a MABISZ munkájához a szövetség fennállásával egyidős (30 év). Az elmúlt időszakban kétszer is betöltötte a Életbiztosítási tagozat elnöki funkcióját, aminek jelenleg is elnöke. Kezdetektől (2010 óta) tagja a TKM Bizottságnak, sokáig – az ÉT elnökké választásáig – a Bizottság elnöki

Az elmúlt évek díjazottjai az alábbi linken megtekinthetőek:

https://mabisz.hu/magyar-biztositasert-dij/

Biztosítók