K&H Biztosító: négyből három kárt már online jelentenek be

K&H Biztosító: négyből három kárt már online jelentenek be

A mostani járványhelyzetben még inkább fókuszba került szinte minden területen az eddig is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő online ügyintézés, ami igaz a K&H Biztosítóra is. Összesen már több mint 130 ezer ügyfél intézi ügyeit rendszeresen a társaság ügyfélportálján keresztül, amelynek „látogatottsága” csúcsidőben több 10 ezres. Az online szolgáltatások közül évente több mint 100 ezer bankkártyás díjfizetés történik, emellett a vagyonbiztosítási károk háromnegyedét, a járműkároknak pedig közel felét jelentik az internetes platformon keresztül.

A K&H Csoport, így a K&H Biztosító stratégiájában is évek óta kiemelt szerepet kapnak a gyors, kényelmes online ügyintézést szolgáló digitalizációs fejlesztések. Ennek eredményeként az okos ügyfélportál segítségével az ügyfelek gyorsabban és kényelmesebben, már a nap 24 órájában online intézhetik a legtöbb biztosítással kapcsolatos ügyeiket.

„A K&H Biztosító jelenleg 130 ezer ügyfelével áll rendszeresen online kapcsolatban, akik évente 500 ezer különböző küldeményt kapnak elektronikusan társaságunktól, emellett csúcsidőben naponta több mint 10 ezer ügyfél használja az online szolgáltatásokat. Ma már az online ügyfélportálon indított ügyintézések fele okoseszközök segítségével történik. A mostani járványhelyzetben pedig még inkább megnőtt az online ügyintézés szerepe.  Arra számítunk, hogy a jövőben még többen térnek át a netes ügyintézésre” – mondta Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató helyettese.

Az online, ügyfélbarát kárbejelentési felülettel a kárrendezés hatékonysága is tovább nőtt. Mára már ott tart a társaság, hogy a vagyonbiztosítási károk háromnegyedét elektronikusan jelzik az ügyfelek, a gépjárműkároknak pedig közel felét jelentik be így. Az online bankkártyás fizetések száma éves szinten meghaladja a 100 ezret. A K&H Biztosítónál lehetőség van a videós és telefonos kárrendezésre is, így nem szükséges a személyes találkozás sem. A videós kárrendezés esetén a kárszakértő először egy sms-t vagy e-mailt küld egy linkkel a károsult részére. A linkre kattintva érhető el a videos kapcsolat és megtörténik a szemle. Az ügyfél a szakértő útmutatója alapján élőben videófelvételt készít a lakásban történt kárról, majd ezt követően kárszámítással, fotódokumentációval ellátva kapja kézhez a káranyagot. A telefonos kárrendezés során a részletes beszámoló után a kárszakértő felajánl egy kárrendezési összeget az ügyfélnek.

A K&H Biztosítónál akár előzetes regisztráció nélkül lehet az esedékes díjat vagy az esetleges hátralékokat online bankkártyás díjfizetéssel rendezni. Emellett igazolást lehet kérni a biztosításokról, az adatok módosítására is lehetőség van, valamint a kárbejelentéseket is meg lehet tenni a K&H Biztosító egyre bővülő szolgáltatásokat nyújtó ügyfélportálján. Regisztrációval pedig mindez még egyszerűbb és gyorsabb.

Biztosítók