Ezeket az autókat úgy viszik most a magyarok, mintha nem lenne holnap

Ezeket az autókat úgy viszik most a magyarok, mintha nem lenne holnap

A várakozásokat jelentősen meghaladja az igény a 7 személyes, állami támogatással megvásárolható, nagycsaládos autók iránt - jelentette ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének ügyvezető elnöke az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Erdélyi Péter közölte: ebben a helyzetben jellemzően nem raktárról, hanem közvetlenül a gyártásból tudják kiszolgálni a vásárlókat. Ez azt jelenti, hogy a rendeléstől számított 5-8 hónap alatt tudják a kereskedők leszállítani a járműveket - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a 2,5 millió forintos támogatás sok típus esetében azt jelenti, hogy a nagycsaládosok közel fél áron juthatnak hozzá az autóhoz. A támogatás nem befolyásolja az egyénileg érvényesíthető kedvezményeket - mondta az elnök.

Néhány napja számoltunk be arról, hogy 3 hónappal az indulása után már több mint 14 ezer kérelem érkezett a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program keretében. A kormány eredetileg azzal kalkulált, hogy 2019-ben, a program bevezetésének első évében 5 milliárd forintot kell költenie erre a célra, vagyis 2000 autóvásárlással számolt. Ehhez képest már most hétszeres az igény, és hátra van még két hónap az évből. De ez a program igénybevétele szempontjából mellékes, ugyanis a kormány már az elejétől fogva azt hangsúlyozta, hogy az erre vonatkozó költségvetési keret felülről nyitott.

Fotó: Pixabay

Biztosítók