A Fitpuli nyerte a 2019-es Startup Innovációs Díjat

A Fitpuli nyerte a 2019-es Startup Innovációs Díjat

Egészségfejlesztő mobilalkalmazásáért a győri Fitpuli Kft. nyerte a Magyar Innovációs Szövetség és a Valor Hungariae Zrt. 2019-es Startup Innovációs Díját. A startup vállalkozással 2018 óta az UNION Biztosító is stratégiai együttműködésben áll a vállalati egészségbiztosítások területén.

Az applikációt az elismerés szerdai díjátadóján Budapesten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára méltatta. Gulyás Tibor üdvözölte, hogy a Fitpuli alkalmazás a digitális lehetőségeket hasznosítva kiemelkedő gazdasági és társadalmi hasznot eredményezett. A fejlesztők helyesen ismerték föl, hogy az applikációjukat vállalati közösségek is hasznosíthatják, hiszen az egészségre költött források a munkaadók számára sokszorosan megtérülnek - tette hozzá.

A nyertes céget a Valor Hungariae Zrt. tudományos igazgatója is köszöntötte. Lőwy Dániel a mobilalkalmazások jelentőségét méltatva kifejtette, hogy világszerte 2,7 milliárd okostelefon, és 1,35 milliárd tablet működik. Egy felhasználó átlagosan 30 mobilalkalmazást használ. Az applikációk számát megbecsülni is nehéz, a nagy internetes áruházak több milliót kínálnak, jövedelmezőségük dollárban kifejezve százmilliárdokban mérhető. A nagy számok kiemelkedő társadalmi elvárást jeleznek, de azt is mutatják, hogy a verseny rendkívül erős - tette hozzá. A Fitpulinak ilyen körülmények között sikerült kitűnnie a mezőnyből, köszönhetően annak, hogy a legkorszerűbb digitális termékfejlesztési tudással, tudományos kutatások alapján készült.

Az alkalmazás az adatvédelmet biztosítva képes összekapcsolódni más egészségügyi platformokkal, és készít személyre szabott programokat az egészség megőrzéséhez - emelte ki Lőwy Dániel. A Magyar Innovációs Szövetség alapító elnöke hangsúlyozta, hogy a Startup Innovációs Díj eddigi nyertesei eddig mind gyors növekedési pályát futottak be. Pakucs János szerint a Fitpuli eredményei bizonyítani fogják, hogy a bírálók idén is jól döntöttek, amikor kiválasztották a nyertest.

Az elismerést a Fitpuli Kft. ügyvezető igazgatója köszönte meg. Oláh Dániel elmondása szerint olyan szolgáltatást szerettek volna fejleszteni, amely az egészségmegőrzést a megelőzésre alapozva ösztönzi. A cégvezető abban bízik, hogy a megkezdett pályát folytatva már idén kiléphetnek a nemzetközi piacokra is.

A 3 éve alapított Fitpuli hatékony munkavállalói egészségprogramot kínál munkáltatóknak, illetve közösségeknek. Tavaly már majdnem 25 millió forintos árbevételt ért el, és 340 millió forint forráshoz is jutott több befektetőtől. 2018. őszén az UNION Biztosító alakított ki stratégiai együttműködést a Fitpulival, melynek nyomán a biztosító komplex életmód applikációval bővítette vállalati egészségbiztosításhoz kapcsolódó szolgáltatásait, és kizárólagos biztosítási partnerévé vált.

A Magyar Innovációs Nagydíj bíráló bizottsága 46 jelentkező közül választotta ki az idei nyertest. A 9 éve alapított elismerést minden évben a kiemelkedő hasznot eredményező, világszínvonalú fejlesztésnek ítélik oda a szervezők.

Biztosítók